Як православним спокутувати гріхи блуду

Поняття гріха можна визначити як порушення особистісної цілісності, гармонії. Яких би поглядів ви не дотримувалися, яку релігію б ви не сповідували, переступаючи моральні закони, ви насамперед завдаєте шкоди самому собі. Якщо ви відчуваєте муки від свідомості досконалого гріха, і задається питанням спокути гріха блуду, постарайтеся не впадати у відчай. Подумайте, чий рада буде для вас авторитетною, і далі дотримуйтесь йому, щоб знову знайти душевний спокій.
Як православним спокутувати гріхи блуду




Інструкція
1
Перш ніж вдатися до допомоги авторитетів, визначте для себе, в чому суть вашого гріха. Чітко сформулюйте то ваше дію, яка зараз приносить відчуття провини. Дайте відповідь на наступні питання: «Кому ще, крім себе, нашкодили ваші дії?», «Як можна було б уникнути цього?», «Що потрібно зробити в майбутньому, щоб помилка не повторилася?». Запишіть ваші відповіді на папері, це допоможе уникнути туманних формулювань. Подібний аналіз важливий для того, щоб розібратися в ситуації і намітити шляхи її виправлення. Папір можете спалити як акт «вибачення себе».
2


Сповідайтеся в церкві, покайтеся і прийміть від священнослужителя благодать відпущення гріхів, якщо ви виховувалися в католицькій вірі. Моліться, читайте Святе Письмо і житія святих. Ви повинні проявити прагнення уникати в подальшому житті повторення гріха.
3
Моліться Господу, Божої Матері, читайте акафіст «Покрову», якщо ви виховувалися в православній вірі. Приносити покаяння потрібно в церкві через священика. Церковні канони розрізняють блуд і перелюбство. За блуд відлучаються від Причастя до 7 років, а за перелюбство - до 12. Не шукайте жалісливих батюшок, які дадуть покуту на два тижні і вже штовхають до Причастя.
4
Зверніться до Корану, йдіть в мечеть, якщо ваше віросповідання іслам. Гріх, вчинений за своєю волею, є для вас непрощенним. Вам потрібно покаятися і здійснювати безліч добрих справ, щоб у День страшного суду ваші благодіяння могли «переважити» ваш гріх.
5
Шукайте інші авторитети, якщо ви прихильник іншої віри. Зверніться по допомогу до психолога, якщо вам це більше підходить. Можливо, вам потрібно поговорити з кимось із близьких людей, хто зможе зрозуміти і підтримати, щоб ви не впадала у відчай. Будді приписують слова: «Кожен сам собі прихисток, хто ще може бути притулком?». Але потрібна ясність погляду, щоб продовжити свій шлях.
Переглядів: 2307

Увага, тільки СЬОГОДНІ!