Як відпустити гріхи

Всі люди гріховні за своєю природою. Тільки одні це визнають, а інші ні. Бачити і розуміти свої гріхи - Велике мистецтво. Тому що тільки в цьому випадку є можливість виправитися, стати краще і не наступати знову на ті ж граблі.
Як відпустити гріхи




Вам знадобиться
  • Молитвослов, Євангеліє
Інструкція
1
Перше і обов'язкова умова для відпущення гріхів - це їх визнання. Ви повинні чітко усвідомлювати, що і коли ви робили неправильно, чому ви це робили і чи можна було цього не робити. Озирніться на своє життя і життя людей, що оточують вас: чи все, що ви вважали корисним і приємним, є таким насправді? Чи від Бога це було?
Ви повинні покаятися і засоромлені своїх вчинків, зненавидіти свою гріховність і щиро бажати виправлення.
2
Багато людей стикаються з проблемою, що вважати гріхом, а що ні. У цьому випадку вам допоможе читання духовної літератури, праць святих отців Церкви або бесіда зі священиком. Корисно перечитати Нагірну проповідь Спасителя (Мф. 5: 3 - 7:27), щоб зрозуміти, наскільки ми далекі від того життєвого ідеалу, який дає нам Господь. Тому що слова Христові - це норма християнського життя.
Після каяття можете вважати, що ви вже зробили перший крок до одужання.


3
Усвідомивши свої гріхи, ви щиро повинні покаятися. Покаяння - найважливіша умова для відпущення гріхів. Ви повинні змінити образ своїх думок і спосіб життя, відмовитися надалі від гріховних справ і помислів. Грішити і тут же каятися, а потім знову грішити - це ще більший злочин перед Богом. Такий гріх значно посилюється.
4
Коли ви будете морально готові, потрібно буде здійснити головне дійство на шляху відпущення гріхів - сповідувати свої гріхи в церкві. Саме священнослужителям заповідав Господь наш Ісус Христос прощення гріхів: «Істинно кажу вам: що ви зв'яжете на землі, буде зв'язане на небе- і що розв'яжете на землі, розв'язане буде на небі» (Мт., 18,18). Тому священик має право відпустити будь гріхи, аби було щире і щиросерде покаяння.
5
Сповідь є одним з основних церковних таїнств, тому готуватися до неї потрібно з великою відповідальністю і благоговінням. Як правило, сповідатися потрібно в церкві (якщо ви не тяжкохворий чоловік). Ви повинні бути хрещені в православній вірі, носити натільний хрестик.
Готуючись до Сповіді, читайте молитовне правило, встановлене в такому випадку. Читання Євангелія також допоможе вам усвідомити власну гріховність і перейнятися великим трепетом і страхом Божим.
6
Прийшовши на Сповідь, ви повинні перерахувати свої гріхи священику. Говорити слід не загальними словами, а називати конкретні гріхи, які ви бачите за собою. Про що розповісте, те й буде відпущено вам. Якщо вам буде важко говорити або щось забудете, то священик може задавати навідні запитання. Намагайтеся не повторюватися.
7
Якщо батюшка побачить, що ви щось приховуєте або не домовлялися, він може не відпустити ваші гріхи, відправивши вас ще раз про все подумати. Приймайте будь-яке рішення як належне, воно обов'язково піде вам на благо.
Якщо священик прийняв вашу Сповідь, він прочитає над вами дозвільну молитву, і гріхи ваші простяться. Ви повинні розуміти, чим щире покаяння, тим повніше прощення і благодатне мздовоздаяніями від Бога. Не священик прощає ваші гріхи, а сам Господь Бог. Тому-то й марно щось приховувати і недоговорювати.
Переглядів: 3552

Увага, тільки СЬОГОДНІ!