Поклоніння Господу

Існування церкви неможливо уявити без поклоніння Ісусу Христу особисто в молитві або в малих групах або великих зібраннях. У Біблії описані бачення пророків, де можна прочитати про прекрасні картинах майбутнього. І тоді всі інші призначення церкви відійдуть на другий план і залишиться тільки одна - поклоніння Богові.

Євангелію заблукали

Біблія вчить, що церква має зовнішню задачу, яку потрібно виконати в цьому столітті. Завдяки цій проблемі, увага церкви фокусується не так на ній самій, а на навколишній світ. Ісус прийшов благовістити гине, а заблукало світу, тому зовнішня мета церкви - місіонерська робота і Євангелію.

Підготовка «делателей»

З Біблії випливає, що у церкви є і внутрішня мета, яка полягає в повчанні її членів і підготовці їх до служіння. Більшість новозавітних послань було адресовано віруючим для зміцнення їх в служінні і християнського життя, щоб вони зуміли виконати зовнішню мету.


Ці цілі не можуть існувати одна без одної, вони взаємопов'язані. Внутрішня мета (підготовка / наставляння) допомагає здійсненню зовнішньої (Євангелією), а обидві вони служать прославлянню Ісуса Христа (поклонінню).


Церква - це місце порятунку. У ній не тільки очищається душа, але й освячуються всі сторони життя людини, види його діяльності. А головним завданням церкви є порятунок людей через християнство, яке не може існувати без церкви. У ній відчувається особлива присутність Бога, таємниче і благодатне, що відчувається і пізнаване віруючими з побожним, а іноді є в особливих знамення. Церквою спочатку освячувалися всі сфери життя людей, це було направлено до того, щоб віруюча людина усвідомив своє життя частинкою життя Христової. Всі сторони життя віруючих людей мають бути проникнуті Христом.